Försäljningsvillkor

Varorna skickas med Bussgods/Bring och kommer hamna på närmaste Bussgods ombud där stora gods tas emot.Kunden skall kolla upp detta om dom är osäkra vart ombudet finns. Inkommen order är bindande enligt lag. Om vi får tillbaka paket som inte lösts ut från Bussgods, förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga de kostnader som uppstår i samband med en sådan retur. Ej utlösta Efterkraftförsändelser debiteras full frakt & returfrakt 350 kronor X 2. Betalning skall ske med inbetalningskort inom 14 dagar från fakturadatum.

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt. Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

Uppgifter vid beställning

Detta är viktigt att du som kund fyller i korrekt, Har du annan leverans adress än det som är på faktura adressen så ska detta fyllas i.
IP Cyklar ansvarar inte för att kund inte fyllt i korrekt uppgifter. Skulle det bli att cykel skickas med fel ifyllda uppgifter så bussgods/Bring inte kan leverera kommer det debiteras en retur frakt.

Fakturaköp

För denna tjänst välj KLARNA. När du väljer att betala mot faktura sker en kreditupplysning på ditt personnummer. Leverans sker till registrerad folkbokföringsadress. Betalningsvillkor är 14 dagar netto. Vid försenad betalning lämnar vi över till inkasso.

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Du har inte ångerrätt om: Cykeln har används (Även om det skulle uppkomma något fel på den). Cykeln skall va oanvänd och ligga i sin original kartong ifall ångern ska godkännas. Köparen står för frakten tillbaka. Samma regler gäller vid köp på plats i våra lager som vi har runt om i landet. Gäller även vid Felköp, Går under Ånger.

Återbetalning

Sker efter att varan har returnerats och granskats att cykeln är oanvänd och hel. Efter att detta är gjort kommer vi återbetala för cykelns kostnad (Ej frakt). Gäller endast nya cyklar.

Fel på varan/Reklamation

Om det är något fel cykeln så står vi för frakten tillbaka för att kunna åtgärda felet, Gäller endast nya cyklar (Gäller även om ni fått fel vara ). Ångrar man sitt köp i samband med att det är fel på varan (Helt oanvänd cykel med original kartong, Får inte vara använd) så går detta under full ånger och kund skall betala frakt för att återsända cykeln till ipcyklar i Reftele. Vid retur så får ni då fraktsedlar av oss (Via mejl) och detta ska lämnas in till närmaste bussgods ombud med cykeln väl emballerad i original kartong. Har ni fått utkörning gäller samma regler vid en retur som för den som har hämtat ut på utlämningsställe. Alltså ingen upphämtning utan skall lämnas in på ombud.
När en använd cykel reklameras skickar vi ut fraktsedel (via mejl) för att ni ska kunna skicka tillbaka varan till Ipcyklar för att åtgärda problemet som har uppkommit. Ånger på en använd cykel gäller ej. Reklamations cyklar skall skickas in för att kunna åtgärdas.
Ipcyklar står inte för några utgifter om man lämnar in sin cykel hos en annan cykelverkstad. IPcyklar står inte för transportskador när cykel skickas från kund till Ipcyklars lager, När en cykel skickas i retur ansvarar kund för att den är rätt packad och att den kommer oskadd till Ipcyklar.
Kommer varan skadad till ipcyklar trots reklamation kommer kund bli betalningsskyldig för skadorna.

Garantier

Vi lämnar 1 års garanti på fabrikationsfel på alla nya cyklar. (Begagnade cyklar lämnas utan garanti då garantin löpt ut). Garantin täcker inte om man har gjort sönder något själv, slitagedelar, Växeljusteringar , bromsjusteringar eller skönhetsfel te.x rost, färg, Felmonteringar osv. Skulle det uppkomma skador vid mottagandet så måste detta meddelas till oss via mejl inom 7 arbetsdagar från mottagandet av cykeln för att garantin på skador ska gälla.

Leveranser

Alla varor levereras direkt ifrån IP Cyklars lager.

Leveranstid

Normalt tar det 1-3 arbetsdagar för cykeln och komma fram till närmaste Bussgods ombud.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om cykeln är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas paket, inte mot postförskott. Cykeln får inte gå till utlämningsställe utan måste komma till oss. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig. När du utnyttjat din ångerrätt ska du, -om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss. Återbetalningsskyldighet: Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt (på oanvänd cykel), betala tillbaka vad du har betalat för varan ex frakt snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot cykeln, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka cykeln. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror. Är det reklamationsärende så måste man lämna in det till närmaste bussgodsombud i original kartong. Bussgods kommer inte och hämtar cykel/cyklar hemma hos dig vid en retur utan måste lämnas till ombud.

Vid beställning av cykel eller tillbehör så har ni godtagit alla våra villkor. Det gäller även om cykeln är köpt på plats hos våra återförsäljare runt om i landet eller andra försäljningssidor.